Aandeel Dell

Dell publiceerde gemengde resultaten over zijn fiscale tweede kwartaal en waarschuwde eveneens dat de resultaten dit kwartaal iets onder de eerder gestelde verwachtingen zullen uitkomen. Beleggers reageren dan ook ontgoocheld en sturen het aandeel fors lager.

Doordat de overheid gevoelig minder bestelde en steeds meer klanten kiezen voor goedkopere computers, in het bijzonder goedkope laptops, steeg de omzet met slechts 15% tot 13,43 mrd. $ terwijl het bedrijf zelf een stijging van 16 à 18% had vooropgesteld. Door een verbetering van de operationele winstmarge van 8,6 tot 8,7% en de inkoop van 47 mln. eigen aandelen kwam de winst uit op 0,38 $ p.a. tegenover 0,31 $ p.a. over dezelfde periode een jaar. Dit was wel conform de verwachtingen. Het voorbije kwartaal werd gekenmerkt door recordverschepingen. Er gingen 9,1 mln. computers over de toonbank waaronder 2,7 mln. laptops en pda's.

Tevens steeg de verkoop van randapparatuur zoals printers, beeldschermen en software met 35% tot 2 mrd. $. De diversificatie naar andere producten verloopt dus zeer succesvol. Voor dit kwartaal stelt het bedrijf een winst van 39 tot 41 dollarcent p.a. op een omzet van 14,1 à 14,5 mrd. $ voorop. Analisten rekenden echter op een winst van 0,41 $ p.a. op een omzet van 14,63 mrd. $.

Voor dit boekjaar verlagen we dan ook onze winstverwachting met 2 dollarcent tot 1,58 $ p.a. Als we rekening houden met de netto kaspositie van 5,1 $ p.a. dan noteert het aandeel tegen 19,9 keer de verwachte winst van dit boekjaar. Gezien de mooie groeicijfers waarmee het bedrijf stelselmatig uitpakt is deze waardering vrij aantrekkelijk.

We handhaven dan ook ons koopadvies.
Comments: Een reactie posten