ABN-AMRO

De Belegger over ABN-AMRO:

De resultaten van ABN-AMRO over het tweede kwartaal overtroffen de verwachtingen, maar de bank denkt deze sterke prestatie in het tweede halfjaar niet te kunnen herhalen. In het tweede kwartaal steeg de winst met 11% tot 0,54 euro p.a., tegenover slechts 0,48 euro p.a. verwacht. Dit was te danken aan de goede gang van zaken in alle divisies. Ook het besparingsplan, dat tegen 2007 de kosten met 600 mln. euro moet doen dalen, ligt goed op schema. De bank verwacht wel dat de winst in het tweede halfjaar lager zal uitkomen dan in het eerste halfjaar. Dit is te wijten aan hogere voorzieningen en lagere winsten uit asset management. Wij gingen er van uit dat de winst in het tweede halfjaar zou dalen. Omwille van het goede eerste halfjaar verhogen we onze winstverwachting voor dit jaar tot 2 euro p.a. Over het eerste halfjaar realiseerde ABN-AMRO al een winst van 1,08 euro p.a. Onze schatting is dan ook vrij conservatief. De bank besliste bovendien een stabiel interimdividend van 0,5 euro p.a. uit te keren.

Daarnaast was er ook positief nieuws in verband met de overnameperikelen rond de Italiaanse bank Antonveneta. Zowel de centrale bank als de beurstoezichthouder schortten het bod van concurrent BPI voor 90 dagen op omwille van een gebrek aan informatie over het pact van BPI met andere aandeelhouders. Ondertussen trok ABN-AMRO haar belang in Antonveneta op tot bijna 30%. De 2,9% van de aandeelhouders die ingegaan waren op het bod van ABN-AMRO, werden niet geaccepteerd omdat de bank als voorwaarde bij het bod gesteld had minstens 50% + 1 aandeel te willen. De bank gaf daarop aan nog steeds een controlerend belang te willen en niet tevreden te zijn met het minderheidsbelang van bijna 30%. Een jarenlange juridische strijd ziet de bank echter ook niet zitten. Naast Italiƫ blijft de bank daarom op zoek naar andere interessante landen om overnames te doen. Roemeniƫ en Turkije zouden hierbij in het vizier liggen.

Na de verhoging van onze verwachtingen noteert ABN-AMRO tegen minder dan 10 keer de verwachte winst. ABN-AMRO is koopwaardig.

Comments: Een reactie posten