Arcelor

Het Waals Gewest heeft deze zomer ongeveer al 5,19 miljoen aandelen, of 25,3 procent van zijn belang van 3,21 procent in de Europese staalgroep Arcelor verkocht. Dat heeft de Waalse minister van Economie Jean-Claude Marcourt (PS, foto Belga) donderdag bevestigd.

'Die operatie is eind juli uitgevoerd met respect voor de procedures die worden toegepast in deze materie voor beursgenoteerde bedrijven', verduidelijkt het kabinet van de minister.

Het is de bedoeling met de verkoop de noodzakelijk financiële middelen vrij te maken voor het Marshall-plan voor Wallonië, dat volgende dinsdag voorgesteld zal worden door de Waalse regering.

'De opbrengst van deze verkoop zal integraal opnieuw geïnvesteerd worden in de Waalse economie en dat zal prioritair gebeuren in de ijzer- en staalgebieden', luidt het in het persbericht.

Bij het uitvoeren van de operatie is gezocht naar het beste evenwicht tussen de belangen van de werknemers van de Arcelor-groep in Wallonië en de optimale exploitatie van het vermogen van het Gewest, besluit het kabinet van Marcourt.

Comments: Een reactie posten