Brantano

De schoenenverdeler Brantano heeft in het eerste halfjaar een nettowinst behaald van 1,6 miljoen euro. Dat is 22,6 procent lager dan de 2,1 miljoen euro van een jaar eerder. De courante nettowinst ging met 8,2 procent achteruit tot 4,8 miljoen euro, minder dan analisten hadden verwacht. Brantano blijft bij zijn omzet- en winstdoelstellingen voor heel 2005.

In de cijfers van 2005 zitten de Nederlandse en Deense activiteiten niet meer vervat. Die werden achtereenvolgens in het vierde kwartaal van 2004 en in het eerste kwartaal van 2005 van de hand gedaan.

De kosten met betrekking tot de stopzetting van de Deense activiteiten bedroegen 3,1 miljoen euro en zijn integraal opgenomen in het eerste kwartaal van 2005. Nu is de groep enkel nog in Belgiƫ en het Verenigd Koninkrijk actief.

De bedrijfswinst (ebit) daalde 13,9 procent, van 10,4 miljoen euro tot 8,9 miljoen euro. Hier lag de analistenconsensus op 10,0 miljoen euro. Zowel in Belgiƫ als in het Verenigd Koninkrijk stegen de bedrijfskosten, een gevolg van onder meer hogere kosten voor nutsvoorzieningen. In het Verenigd Koninkrijk was er een belangrijke stijging van de huurlasten door een groot aantal vijfjaarlijkse huurherzieningen. Daarnaast werd het resultaat in de eerste helft van 2004 voor 1,6 miljoen euro opgetrokken door andere bedrijfsopbrengsten.
Comments: Een reactie posten