Delhaize

De Belgische supermarktketen Delhaize heeft over het tweede kwartaal van 2005 een nettowinst uit voortgezette activiteiten behaald van 77,6 miljoen euro. Dat is een daling met 27,6 procent in vergelijking met de 107,2 miljoen euro voor het tweede kwartaal 2004.

Voor heel 2005 houdt Delhaize vast aan een omzetgroei met 3,5 procent tot 4,5 procent, bij ongewijzigde wisselkoersen en onder IFRS-boekhoudregels. Verder gaat het bedrijf nog steeds uit van een stijging met 'mid single digits' van het bedrijfsresultaat en een toename van 15 procent tot 20 procent van het nettoresultaat. 'Vanaf juni en bij de start van het derde kwartaal, zien we een trendverbetering in de VS, wat een betere prestatie in de tweede jaarhelft zal ondersteunen', zegt gedelegeerd bestuurder Pierre-Olivier Beckers in een persbericht.

De nettowinst uit voortgezette activiteiten per aandeel kwam in het tweede kwartaal uit op 81 eurocent tegen 1,13 euro een jaar eerder. Per verwaterd aandeel was er een afname van 1,1 euro naar 78 eurocent.

Comments: Een reactie posten