Energie-aandelen

Wie zijn geld in de energiesector heeft belegd, kan een groot deel van de duurder geworden brandstofkosten compenseren. De beleggingsfondsen met energie-aandelen zijn sinds begin dit jaar de sterkste stijgers.

Zo bijvoorbeeld steeg het in Belgiƫ beschikbare 'Invesco GT Energy A' van Invesco GT Asset Mgmt sinds begin dit jaar met 53 procent. Op de tweede plaats staat 'Merrill Lllf Wld Energy A' van Merrill Lynch Intl Investment Funds met een rendement van 51 procent. Over dezelfde periode steeg de olieprijs in New York met 63 procent van 30,7 tot 50 euro. Dat blijkt uit een analyse van de krant l'Echo.

Van de tien best presterende beleggingsfondsen in ons land, zoals opgetekend door Standard & Poor's, zijn er maar liefst zeven die beleggen in de energiesector.

Voorts blijven de Koreaanse waarden stevige prestaties neerzetten. Dat is te danken aan het aantrekken van de binnenlandse consumptie na enkele moeilijke jaren en de forse stijging van de export, meer bepaald naar China.

Ook de Latijns-Amerikaanse aandelen presteren goed. Deze regio profiteert van een aantrekkende consumptie, groeiende bedrijfsresultaten, sterkere munten en hogere olieprijzen.

Comments: Een reactie posten