Guidant

De kwartaalresultaten van Guidant waren rampzalig. De onderneming boekte een winstdaling van 0,41 tot 0,32$ p.a., 33 dollarcent minder dan aanvankelijk was vooropgesteld. Na het van de markt halen van Guidant's meest populaire defibrillators was dit te verwachten.

De omzet steeg wel nog met 4% tot 974 miljoen $, maar de brutomarge kelderde van 75% tot 64,5%. Er werd echter vooral uitgekeken of er nieuws was over de teruggeroepen defibrillators en pacemakers. Guidant zag zich vorige maand immers genoodzaakt om veiligheidswaarschuwingen te geven voor 9 modellen van pacemakers en 11 modellen van defibrillators. Begin deze week maakte Guidant bekend dat het deze toestelletjes opnieuw op de markt kan brengen en dat de mechanische problemen opgelost zijn. Dit is vanzelfsprekend goed nieuws voor GDT aangezien er steeds meer geruchten waren dat Johnson & Johnson zijn overnamebod op Guidant van 76 $ p.a. wou herzien of zelfs afblazen. Met dit nieuws verwachten wij dat de deal gewoon zal doorgaan vermits Johnson & Johnson het productgamma van Guidant echt nodig heeft om zijn groei op peil te houden. Wij verwachten dat de overeenkomst in de loop van het huidige kwartaal tegen de vooropgestelde prijs zal worden afgerond.

Guidant noteert nog altijd tegen een discount van bijna 7% tegenover de biedprijs, misschien iets te weinig om hier nu nog op in te spelen. Anderzijds kan u netto nog snel 5% op zak steken op minder dan drie maanden, wat geen slechte belegging is. Johnson & Johnson doet een zeer goede zaak met de overname van Guidant. Wie 5% voldoende vindt, mag nog steeds instappen. Wij raden in ieder geval aan om zowel Guidant als Johnson & Johnson te behouden. Het risico is nu bijna volledig van de baan.
Comments: Een reactie posten