Kleine aandeelhouders Nationale Bank eisen verviervoudiging dividend

Enkele kleine aandeelhouders voeren de druk op de Nationale Bank van Belgiƫ (NBB) op. Ze eisen de verviervoudiging van het dividend, de herinvoering van het systeem van dubbele meerderheid en de teruggave van alle aan de Staat overgedragen kapitalen.

Enkele kleine aandeelhouders van de NBB organiseerden vrijdagmiddag een persconferentie. 'Bedoeling is om zoveel mogelijk aandeelhouders te verenigen. Wij willen dat de Belgische overheid en de NBB eindelijk met ons praten', aldus initiatiefnemer Erik Geenen, tevens een kleine aandeelhouder van de NBB en financieel adviseur. 'Wij zijn fier om aandeelhouder te zijn van NBB, en willen aandeelhouder blijven. Wij willen enkel dat onze rechten gerespecteerd worden.

De kleine aandeelhouders voelen zich al jaren benadeeld ten opzichte van de 'grote' aandeelhouder, de Belgische Staat. Zij kunnen slechts genieten van een beperkt dividend, terwijl intussen de goudreserves van de NBB naar de staatskas vloeien.

Er zijn al gerechtelijke procedures opgestart door Deminor en advocaat Mischael Modrikamen. De initiatiefnemers van vrijdag willen vooral de publieke druk opvoeren, door middel van een website, lezingen, een petitie en een bezoek aan de Europese Centrale Bank. Juridische acties plannen ze niet. Een 300-tal sympathisanten steunen de actie van Geenen.
Comments: Een reactie posten