Mercedes rijders halen beste beleggings rendement

Gevonden op http://www.snsfundcoach.nl/ :

Rijders van Mercedes Benz behalen het beste rendement, gevolgd door bezitters van een Ford en een Peugeot. Bezitters van het Duitse merk blijken ook het meeste tijd te besteden aan beleggen.

Het zijn grappige, leuke en bijzondere resultaten die uit het onderzoek van SNS Fundcoach kwamen. We vroegen u (als klant of frequent bezoeker van onze website) in juli naar uw beleggingsgedrag, uw voorkeuren, uw houding ten opzichte van beleggingsfondsen, ervaring met beleggen en behaalde rendementen. In totaal deden maar liefst 3.495 mensen mee aan het onderzoek. De resultaten geven een bijzonder kijkje in uw keuken. U rijdt Ford? Dan mag u zich prijzen met een eervolle tweede prijs in het behalen van het meeste rendement. Bijzonder is wel dat Ford-rijders over het algemeen minder beleggingservaring hebben. Peugeot-rijders vinden we terug op de derde plaats.

Laagste rendement
Voor mensen met een Citroën zijn de rapen gaar. Zij behalen het laagste rendement. BMW-rijders zijn de meest risicovolle beleggers. Ze besteden na Mercedes-mensen wekelijks de meeste tijd aan beleggen. Echter, ze behalen een lager rendement. Audi en Volvo staan te boek als evenwichtige auto’s. Niet verwonderlijk is dan ook dat de bestuurders van die vehikels ook de meest evenwichtige beleggers zijn. Zij scoren gemiddeld wat betreft tijdbesteding, beleggingservaring en ze brengen een goede mix aan in hun beleggingsportefeuille. Beleggers besteden over het algemeen per week gemiddeld 90 minuten aan hun beleggingen. In 2004 besteedde de helft van de beleggers nog minder dan 60 minuten aan beleggen.

Tijdsbesteding
Mercedes- en BMW-bestuurders besteden de meeste tijd aan beleggen (123 minuten per week), gevolg door die van Toyota (106 minuten). Renault-rijders besteden de minste tijd aan beleggen. Peugeot- en Ford-rijders volgen daarna. De karaktereigenschappen die beleggers zichzelf toedichten blijken nauw aan te sluiten op het type auto dat ze besturen, wat het automerk wil uitstralen en hun eigen beleggingsgedrag. Zo vinden mensen met een Audi zichzelf vooral actief en vinden BMW-rijders zich ten opzichte van andere beleggers gevoelig en onvoorspelbaar. Mercedes-rijders vinden zichzelf avontuurlijk. Opel-rijders zeggen dat ze nuchtere mensen zijn. De Volvo-rijder vindt zichzelf vooral traditioneel.

Natuurlijke voorkeuren
Conclusie? De appel valt niet ver van de boom. Uw beleggingsgedrag hangt nauw samen met uw natuurlijke voorkeuren. Met een knipoog gesteld kun je aan een auto zien wat voor een soort belegger de bestuurder is. Wel aardig om te bedenken de volgende keer als u over de snelweg rijdt. De Mercedes-bestuurder mag zich het rijkst rekenen. Hij ziet zijn inspanningen in tijd beloont met een fraai beleggingsrendement. Hij mag met recht een topbelegger worden genoemd.
Comments: Een reactie posten