Solvay

Solvay Organics, een Duits dochterbedrijf van Solvay, heeft het openbaar overnamebod op Girindus AG met succes afgerond. Dat maakte de Belgische farma- en chemiegroep vanmorgen bekend. Girindus is een Duits beursgenoteerd speciaalchemiebedrijf met hoofdzetel in Bensberg. Aandeelhouders die 70,43 procent van het kapitaal vertegenwoordigen, hebben het vriendschappelijk overnamebod aanvaard dat in juli werd gelanceerd.

Solvay zal zijn kapitaalpositie in Girindis mogelijk nog verder kunnen versterken, aangezien de eigenaars van de nog uitstaande aandelen conform de Duitse wetgeving voor openbare overnames vanaf 25 augustus, gedurende twee weken, een bijkomende kans hebben om in te gaan op Solvay's vrijwillig bod, aan 7,00 euro.

Het overnamebod van Solvay waardeert Girindus op zo'n 45 miljoen euro. De bevoegde mededingingsautoriteiten hebben de overname goedgekeurd.

Girindus telt 140 werknemers en heeft vestigingen in Duitsland en de Verenigde Staten. Het onderzoekgebaseerde bedrijf heeft eigen technologie├źn ontwikkeld voor de productie van oligonucleotiden, verbindingen die gebruikt worden voor het behandelen van genetische aandoeningen.

Comments: Een reactie posten