Unilever

Unilever lijkt op dit moment in goede doen.

Deze bespreking gevonden :

Met een koerswinst van 14,5% doet het aandeel het iets beter dan de markt in het algemeen. Deze “outperformance” kwam overigens de laatste dagen tot stand. De reactie op de cijfers verbaasde een aantal analisten. Immers de gepubliceerde cijfers waren lager dan waar de zogenaamde consensus vanuit ging.

Dit werd ten dele veroorzaakt door de afschrijving op Slimfast. Unilever moest dit wel omdat de resultaten van dit afslankmiddel niet bepaald goed zijn. Ondanks dat meer dan de helft van de bevolking in het Westen wil afvallen koopt men niet bewezen producten maar richt men zich op telkenmale andere dieet. Nu maakt Slimfast maar een beperkt deel uit van de omzet van Unilever dus veel meer problemen kunnen er niet meer uitkomen. De totale omzet groeide de het afgelopen kwartaal met 3,3%. Dat is niet echt spectaculair. Maar het voordeel is dat het marktaandeel van het bedrijf niet veel verder afneemt. En dat is een pluspunt.

Unilever zal moeizaam kunnen groeien in de Westerse markten. Dus het behouden van marktaandeel is al heel wat. De grote mogelijkheden voor Unilever liggen in de opkomende markten. Die maken nu al een derde gedeelte uit van omzet.

En de cijfers zijn uitstekend. De groei in Noord en Zuid Amerika was 5%. Dat kwam natuurlijk door groei in de Latijns-Amerikaanse landen. Een groei van 8% werd er behaald in de regio Azië en Afrika. Ook in India waren er volgens het bedrijf goede groeicijfers. In China werd Omo volop verkocht. Van de grote consumenten aandelen staat Unilever nog altijd op een koerswinst verhouding van 13,9. Richting 20 is een normalere verhouding voor dit aandeel.
Comments: Een reactie posten