VNU

De resultaten van marktonderzoeksbureau VNU over het eerste halfjaar waren beter dan verwacht. De cijfers zijn wel moeilijk vergelijkbaar omwille van de overstap naar IFRS.

De nettowinst van VNU daalde in het eerste halfjaar van 0,45 tot 0,41 euro per aandeel. Dit was te wijten aan wisselkoersverschillen. De omzet steeg iets minder dan verwacht, namelijk met slechts 1,5% tot 1,65 miljard euro. De autonome groei kwam met 6% wel hoger uit dan verwacht. Voor heel het jaar verhoogt VNU trouwens de verwachting voor de autonome groei tot 6%. De bedrijfscashflow zou met bijna 10% stijgen. De margeverbetering is vooral te danken aan besparingen. VNU kondigde opnieuw een besparingsplan aan en gaat 1.500 medewerkers verplaatsen naar India. De nettowinst zal dit jaar stijgen van 0,62 tot 0,85 à 0,92 euro per aandeel Op courante basis geeft dit een winst van ongeveer 1,40 euro per aandeel, een stijging met ruim 10% tegenover vorig jaar.

Advies:

Dankzij de besparingen en de overname van IMS Health zal de winstgroei de komende jaren opnieuw iets aantrekken. Dit is echter al verrekend in de waardering. Tegen 18,3 keer de verwachte winst is VNU te behouden.

Comments: Een reactie posten