Aandelenadvies Heijmans

De winst van Heijmans steeg in het eerste halfjaar met 52% tot 1,52 euro per aandeel. Er werd echter op 1,61 euro per aandeel gerekend. De omzet steeg met 6% tot 1,27 miljard euro. Ook dit was lager dan verwacht.

Het orderboek nam over het eerste halfjaar met 8% toe tot 2,6 miljard euro. De markten waarin Heijmans actief is, waren niet zo sterk als verwacht. Het aantal verkochte huizen steeg maar met 4%. Toch behoudt het bedrijf de verwachting dat deze over het volledige jaar met 10% zullen stijgen. Opvallend sterk waren de Britse activiteiten, die met 21% groeiden. Dit is te danken aan de toegenomen overheidsinvesteringen. In Groot-Brittanniƫ is 90% van de omzet van Heijmans afkomstig van de overheid. Daarom wil Heijmans er de komende jaren verder groeien, ook via overnames. Daarnaast wil het bedrijf ook in Belgiƫ en Nederland nog overnames doen. In de moeilijke Duitse markt neemt Heijmans voorlopig een eerder afwachtende houding aan. Het bedrijf wil echter ook een nieuwe activiteit opstarten, namelijk het aanbieden van onderhoudsdiensten voor gebouwen. Dit moet de omzetgroei in de toekomst ondersteunen.

Advies:

Het bouwbedrijf handhaaft, ondanks de eerder tegenvallende resultaten, wel de verwachtingen voor het volledige jaar. Dit betekent een winst van ongeveer 3,6 euro per aandeel. We vrezen dat het opwaarts potentieel de komende maanden heel beperkt is en zouden nog winstnemen.

Comments: Een reactie posten