Adobe

Als gevolg van de sterke vraag naar de softwarepakketten Photoshop, voor de bewerking van digitale foto's, en het tekenprogramma Illustrator publiceerde Adobe Systems beter dan verwachte resultaten over zijn fiscale derde kwartaal.

De omzet steeg met 21% tot 487 mln. $ en de winst voor uitzonderlijke elementen kwam uit op 144,9 mln. $ of 0,29 $ p.a. tegenover 0,21 $ p.a. over dezelfde periode een jaar eerder. Analisten rekenden gemiddeld op een winst van 0,27 $ p.a. op een omzet van 486,4 mln. $. Ook dit kwartaal zullen de resultaten de eerder gestelde verwachtingen wellicht inlossen. Voor volgend boekjaar zal het bedrijf pas indicaties geven als de overname van Macromedia is afgerond. Als gevolg van de beter dan verwachte resultaten verhogen we onze winstverwachting voor dit boekjaar met 5 dollarcent tot 1,12 $ p.a.

Advies:

Omwille van de kostenbesparingen die zullen ontstaan door de overname van Macromedia en de vrij aantrekkelijke waardering na de koersdaling van de voorbije maanden verhogen we ons advies.

Comments: Een reactie posten