Belangstelling voor beursgang Telenet

De banken die de beursgang van het tv- en telecombedrijf Telenet begeleiden, gaan uit van een vraag die groter zal zijn dan het aanbod. 'Het beursklimaat is goed. We zien met veel vertrouwen de operatie tegemoet', zei een bankier aan De Tijd. Bij de particuliere beleggers blijkt er al een erg levendige belangstelling te zijn. Volgens de woordvoerder van KBC zijn er 'zeer veel vragen naar informatie'.

Telenet gaf donderdag de aftrap voor zijn introductie op de beurs van Brussel. Vanaf maandag kunnen particuliere en institutionele beleggers intekenen op de aandelen. Het aantal beschikbare stukken en de gehanteerde prijsvork worden pas zondag bekendgemaakt. De vork schommelt waarschijnlijk rond 20 tot 25 euro per aandeel.

Vijftien procent van de aandelen is bestemd voor particulieren. Dat is een vrij klassieke verhouding. Indien de vraag van de Belgen - waarschijnlijk vooral Vlamingen gezien het actieterrein van Telenet - echter 2,5 keer groter is dan het aanbod, stijgt het percentage naar 20 procent. Een groter gewicht voor de retailtranche is ook klassiek, maar het is uitzonderlijk dat er een regel met cijfers op wordt geplakt. 'Die clausule werd niet zomaar ingevoerd. We gaan uit van een overintekening', zegt een bankier. Naar verwachting zal de vraag bij de institutionele beleggers ook groter zijn dan het aanbod.

De particuliere beleggers laten zich gelden. 'Met Telenet zien we voor het eerst in jaren dat klanten ons zelf opbellen. De spontane vraag is groter dan vorig jaar bij Belgacom dat naar de beurs ging aan het begin van de opwaartse tendens op de financiƫle markten. We zijn niet bang dat de aandelen niet de deur uitgeraken', zegt een bankier. KBC, een zwaargewicht in de transactie, maakt volgens zijn woordvoerder gewag van zeer veel vragen van klanten naar informatie. 'De appetijt is er', valt te horen bij ING.

Het aanbod voor particulieren staat twee weken open. Wie in de eerste week intekent krijgt voorrang bij de verdeling van de stukken.

Comments: Een reactie posten