Beleggen in Arkimedes

De beleggers lopen storm voor het ARKimedes-fonds, dat de Vlaamse regering gisteren heeft gelanceerd. Het fonds haalt geld op bij de kleine Vlaamse beleggers en investeert het, via een aantal durfkapitalisten, in Vlaamse kmo’s. Het maximale aantal van tienduizend units (combinaties van tien aandelen en vier obligaties) waarvoor een korting van 10 euro beschikbaar was, werd volledig opgenomen in de eerste uren van de inschrijvingsperiode. Dat wil zeggen dat haast meteen 35 miljoen euro werd opgehaald.

“De belangstelling was de hele dag groot, maar vooral de eerste twee uren waren indrukwekkend”, zegt Thomas Fiers, directeur van het fonds. De kantoorhouders van KBC, Dexia en ING – de banken die het geld helpen ophalen – hebben potentiële investeerders gecontacteerd en blijkbaar happen die massaal toe.

De kans is daardoor groot dat de ophaalperiode, die zou lopen tot 5 oktober, vervroegd wordt afgesloten.

Het fonds wil maximaal 110 miljoen euro ophalen. Tot een uitbreiding van het ARKimedes-fonds komt het zeker niet. “Als er nog meer geld wordt verzameld, dan zal het via een nieuw fonds zijn”, zegt Fiers.

Comments: Een reactie posten