Beursgang Piaggio

De Italiaanse bromfietsfabrikant Piaggio, bekend van het legendarische Vespa-model, maakt zich klaar voor een beursgang. Waarschijnlijk zal het familiebedrijf uit Toscane al in juni 2006 zijn entree op de beurs van Milaan maken. Dat is een jaar sneller dan verwacht. Dat meldt de Italiaanse krant 'Il Messaggero' vrijdag.

Piaggio fuseert momenteel met concurrent Aprilia. Deze operatie zou eind dit jaar moeten afgerond zijn, waarna niets een beursgang nog in de weg staat, luidt het. De beursgang zal waarschijnlijk begeleid worden door Intesa en de investeringsbank Lehman.

Door het samengaan van Piaggio met concurrent Aprilia ontstaat de op drie na grootste fabrikant van motorfietsen ter wereld. De bedoeling van de fusie is om de organisatie af te slanken en kosten te besparen. Bij de operatie is het historische motormerk Guzzi niet inbegrepen. Dat blijft een zelfstandige entiteit.

De fusie-onderneming verwacht een positief financieel resultaat. Tegen eind dit jaar zou de activiteit winstgevend zijn, verwacht Piaggio-voorzitter Roberto Colaninno.

Comments: Een reactie posten