Prijsvork Telenet

De aandeelhouders van het communicatiebedrijf Telenet hebben gisteren de plannen voor een beursgang goedgekeurd. Ook de Commissie voor Bank, Financie - en Assurantiewezen (CBFA) gaf groen licht voor de prospectus. De verkoop van aandelen start maandag.

Dit weekend komen de aandeelhouders en bankiers van Telenet samen om de prijsvork te bepalen waartegen Telenet naar de beurs gaat. Sinds eergisteren is de ,,premarketing'' bezig die richtinggevend is voor die prijsvork. De plaatsing van de aandelen loopt over een periode van 2 weken en zal grotendeels in het buitenland gebeuren.

De definitieve intekenprijs zal maar aan het eind van de beursgang geweten zijn en wordt bepaald door de appetijt van institutionele aandeelhouders. Die kunnen naar verwachting vanaf maandag aangeven hoeveel aandelen ze willen tegen welke prijs.

De omvang van de verrichting wordt op ruim 1 miljard euro geschat. Inclusief zogenaamde overtoewijzingsoptie gaat het om 1,2 miljard tot 1,3 miljard waarvan 320 miljoen vers kapitaal. Een paar dagen na de plaatsing moet Telenet op het koersbord verschijnen.
Comments: Een reactie posten