Quick

Sinds de kapitaalverhoging midden 2003 en de sluiting van een hele reeks onrendabele restaurants weet Quick al verscheidene keren positief te verrassen bij de publicatie van de cijfers.

Over de eerste 6 maanden van dit jaar steeg de omzet met 5,9% dankzij het optrekken van de prijzen met 2% en de hogere consumptie per klant. Door een strikte kostencontrole en een hogere rendabiliteit per restaurant steeg de bedrijfswinst met 21,1%. Samen met de lagere financiële lasten tilde dit de winst 33% hoger tot 0,68 euro per aandeel.

Na jaren van desinvesteringen ging Quick het tweede halfjaar in met nieuwe expansieplannen. Op dit ogenblik baat Quick 399 restaurants uit. In de tweede jaarhelft plant de groep de opening van 6 restaurants in Frankrijk en 1 in België. Vanaf volgend jaar worden de expansieplannen zelfs versneld en wil Quick jaarlijks minstens 15 restaurants openen. Voorts ontplooide de hamburgerketen ook zijn plannen voor de Noord-Afrikaanse markt. Zo plant Quick een derde opening in Marokko en tekende het een franchiseovereenkomst voor de opening van 20 restaurants in Algerije in de volgende 5 jaar. Grote concurrent MacDonalds is bovendien nauwelijks aanwezig op die markten. Er zouden ook gesprekken op het programma staan voor Tunesië en Libië.

Quick verwacht voor het tweede halfjaar eenzelfde evolutie van de activiteitsgraad en bevestigde de jaardoelstellingen. Deze houden een omzetgroei in van 5% en een stijging van de bedrijfswinst met ongeveer 15%. Dat is ons inziens zeker haalbaar. We behouden onze toch al vrij agressieve winstschatting op 1,63 euro p.a.

De koers van Quick heeft de voorbije 24 maanden al een bijzonder mooie rally achter de rug. Tegen een koers-winstverhouding van 12,9 noteert de hamburgerketen nog zowat 10% goedkoper dan de meeste Amerikaanse concurrenten. Bovendien zouden de expansieplannen in de volgende jaren de winstgroei moeten ondersteunen. Het investeringsbudget van Quick bedraagt 50% van de bedrijfscashflow, die we voor dit jaar op 72 mln. euro schatten. Er blijft dus nog voldoende cash over om de aandeelhouder te verwennen. Voor dit boekjaar rekenen we op een nettodividend van 0,45 euro p.a.

Advies:
Na de stijging van de voorbije week verlagen we ons advies naar 'houden'. We plaatsen een koersdoel van 21 à 22 euro voorop.

Comments: Een reactie posten