Telenet beursgang voor particulieren al uitverkocht

Al na twee dagen is de vraag naar Telenet-aandelen bij Belgische particulieren groter dan het aanbod. Ook bij de institutionele beleggers kan Telenet op heel wat bijval rekenen. Alles bij elkaar waren er gisteren in de vooravond al voor ruim een half miljard euro orders binnen. Telenet wil bij zijn beursgang 1,04 tot 1,26 miljard euro ophalen.

Belgische particulieren tekenden volgens een insider maandag, de eerste dag van het aanbod, voor zo'n 100 miljoen euro in. Daarmee doet Telenet het beter dan Belgacom maar niet zo goed als Elia, de twee recentste grote beursoperaties in Brussel.

Gisteren kwam daar 60 tot 70 miljoen euro bij. Daarmee is de retailtranche, die in principe nog tot eind volgende week loopt, nu al overingetekend. Voor de kleine beleggers is op zijn minst 15 procent van de aandelen gereserveerd.

De institutionele beleggers laten evenmin onbetuigd. Zij bestelden al voor 350 tot 400 miljoen euro. Het gaat om orders uit België (voor zo'n 150 miljoen), Frankrijk en Luxemburg. 'De echo's uit Londen, waar de roadshow gisteren neerstreek, zijn ook zeer positief', zegt een bron dicht bij het dossier.

De Belgische particulieren laten zich blijkbaar niet beïnvloeden door de commentaren van sommige analisten dat Telenet duur naar de markt trekt. Het bedrijf hanteert een prijsvork van 21 tot 25,50 euro per aandeel. 'De institutionelen erkennen dat Telenet niet goedkoop is, maar zijn bereid een premie te betalen omdat het bedrijf met een goed verhaal komt en op vele criteria erg goed scoort in vergelijking met andere bedrijven', valt te horen.
Comments: Een reactie posten