Telenet verkocht

De aandelenverkoop van Telenet loopt volgens berichten in Londen erg vlot. Volgens voorlopige berichten gisterennamiddag, was de kans groot dat de plaatsing (1 miljard zonder overtoewijzingsoptie) al volledig opgenomen is.

Waarnemers zeggen dat de vraag slechts in geringe mate beïnvloed wordt door de prijs. De prijsvork ligt tussen 21 euro en 25,5 euro per aandeel. ,,De reacties van institutionelen op het terrein zijn zeer goed. De kritiek op de beursgang in de media weerspiegelt niet de realiteit'', heette het. ,,Dit kan hooguit tot gevolg hebben dat minder aandelen van Telenet in Vlaanderen zullen eindigen dan aanvankelijk gedacht.'' Volgens andere partijen liep de vraag naar aandelen Telenet vanuit particuliere hoek even hard als de afgelopen twee dagen. Het particuliere luik was dinsdag al overingetekend.

Verschillende kandidaat-investeerders klaagden erover dat er geen gedetailleerde analistenrapporten beschikbaar zijn. Deze krant kon de hand leggen op drie rapporten van banken die de verkoopoperatie leiden. Het gaat om de rapporten van JP Morgan, Lehman Brothers en KBC Securities. Hun conclusies sluiten dicht bij elkaar aan. JP Morgan, één van de huisbankiers van Telenet, is het meest optimistisch.
Comments: Een reactie posten