Winst voor InBev

Het Belgisch-Braziliaanse bierconcern InBev heeft over het eerste halfjaar van 2005 een nettowinst geboekt van 382 miljoen euro, tegen 205 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Dat maakte de brouwer vanmorgen in een persbericht bekend. De winst ligt iets onder de verwachtingen.

Inbev bevestigde de volumecijfers die al op 14 juli waren vrijgegeven. De groep verkocht in de eerste jaarhelft een totaal volume van 104,2 miljoen hl dranken, wat een organische groei van 5,4% betekent. Voor bier bedroeg de organische groei 5,5%, voor frisdranken 4,6%.

CEO John Brock zegt in het persbericht dat de marktcondities in Centraal- en Zuid-Amerika, Rusland/Oekraïne en Azië/Pacific positief blijven. In West-Europa, Noord-Amerika en enkele Midden-Europese landen daarentegen blijft de markt moeilijk. ,,Wij hebben specifieke plannen om onze concurrentiepositie in elk van deze markten te verbeteren."

Voor heel 2005 zegt de groep ,,op schema te zitten" om een stevige volume- en winst-prestatie neer te zetten. InBev is ook goed op weg om het doel van een winstmarge (ebitda) van 30% tegen 2007 te halen.
Comments: Een reactie posten