Aandeelhouders Electrabel dreigen met proces tegen Suez

Enkele kleine aandeelhouders van Electrabel dreigen ermee om Suez voor de rechter te dagen. Ze vinden het bod dat het Franse nutsconcern op het Belgische energiebedrijf heeft uitgebracht veel te laag. “Iedere partij in dit dossier krijgt wat ze wil, behalve de kleine aandeelhouders”, zei Erik Geenen, de woordvoerder van de dissidente aandeelhouders, gisteren.

Geenen wist een aantal aandeelhouders te groeperen die naar eigen zeggen 3,96 procent van de aandelen Electrabel in handen hebben. Hij dreigt er nu mee om naar de rechter te stappen om een hogere prijs te eisen voor de aandelen.

Het overnamebod begon gisteren te lopen en wordt pas tegen 7 november afgesloten.

Ook het ABVV uitte gisteren nogmaals zijn bezorgdheid over het bod van Suez op Electrabel.

Vorige week schreef de socialistische vakbond nog een brief aan Gérard Mestrallet, de topman van Suez, om garanties te vragen in verband met de werkgelegenheid, de pensioenfondsen voor het personeel, de investeringen, de elektriciteitstarieven en de provisies voor nucleair afval van Electrabel.

“Het antwoord dat we kregen, was veel te vaag”, zegt federaal secretaris Rudy De Leeuw.

Het ABVV bekijkt nu zijn opties in het dossier-Electrabel en sluit niet uit dat er juridische actie ondernomen zal worden om klaarheid te scheppen in de plannen van Suez met Electrabel. “Er bestaat een procedure die ons toelaat om om bijkomende informatie te vragen aan Suez”, zegt De Leeuw. Het ABVV beslist waarschijnlijk vandaag welke positie het zal innemen.

Comments: Een reactie posten