Aandelen Telenet

Telenet kon voor zijn beursgang al kandidaat-kopers vinden voor alle beschikbare aandelen. Het gedeelte voor de particuliere beleggers was vrijdagavond, aan het einde van de eerste inschrijvingsweek, tweemaal overingetekend. Voor de institutionelen was de situatie nog niet helemaal duidelijk, maar ook daar is het orderboek op zijn minst gevuld.

Van een vervroegde afsluiting van de intekenperiode is echter nog geen sprake. Het management van Telenet moet eerst nog naar de VS trekken in het kader van de roadshows. Pas daarna komt er eventueel een vervroegde afsluiting. Normaal lopen de inschrijvingen voor de particulieren nog tot eind volgende week. Voor de institutionelen is dat iets langer.

De institutionele beleggers namen vrijdag een afwachtende houding aan. Ze moeten eerst het nieuws over de overname van het Zwitserse kabelbedrijf Cablecom door Liberty Global verteren. Cablecom, een sectorgenoot van Telenet en een goed vergelijkbaar bedrijf, zat net als Telenet in de laatste rechte lijn naar een beursnotering. Liberty betaalt 10,5 maal de bedrijfskasstroom van Cablecom die wordt voorspeld voor 2006. De prijsvork bij Telenet waardeert het bedrijf op 9,5 à 11 maal de kasstroom.

De overname van Cablecom heeft positieve en negatieve gevolgen voor de aandelenverkoop bij Telenet. Positief is dat de operatie aantoont dat de Telenet-prijsvork realistisch is. Sommige analisten hebben daar immers hun twijfels over. Eveneens goed is dat institutionelen die geld opzijzetten voor Cablecom dat nu kunnen gebruiken voor Telenet. Negatief is dat de overnameprijs van Liberty voor Cablecom bij Telenet een soort maximum zet op de definitieve prijs per aandeel. Die zal zich dan ook waarschijnlijk situeren rond 23,5 euro. De prijsvork bedraagt 21 à 25,5 euro.

Comments: Een reactie posten