Beurshausse

'De sfeer van de grote dagen', wist een al wat oudere bezoeker van de VFB-dag. De 750 zetels van Metropolis-zaal 8 waren een maand op voorhand volgeboekt, zodat beleggers in een aanpalende zaal op het scherm de debatten van strategen, analisten en bedrijfsleiders moesten volgen. Tussendoor schuimden de beleggers de veertig stands van beurshuizen, beleggersbladen en beursgenoteerde bedrijven af op zoek naar beleggingstips. Dat levert steevast een interessante 'pop poll' op.

Bij Spector, dit jaar het kneusje op de Brusselse beurs, viel zowel in als rond de stand weinig volk te bespeuren. Vlak ernaast, bij EVS, konden de schermen met en de uitleg over hogedefinitietelevisie (HDTV) wel op flinke belangstelling rekenen. De Luikse beeldserverfabrikant is dan ook een van steraandelen van de Brusselse beurs dit jaar, dankzij de verhoopte doorbraak van HDTV. Maar vooral bij Miko en Ter Beke was het aanschuiven, dankzij de gratis koffie en de verse lasagna.

Voor een beheerder van een hoogspanningsnetwerk is het moeilijker een staal van eigen producten aan te bieden. Toch ontbrak de beursnieuwkomer Elia niet op het appèl. 'Zo'n honderdduizend Belgen tekenden op onze aandelen in. We zijn het aan hen verplicht hier te zijn', zei Bert Maes, de verantwoordelijke investor relations.

Comments: Een reactie posten