Prodis naar Vrije Markt

Het farmadienstenbedrijf Prodis maakt zich op voor een introductie op het segment Vrije Markt van Euronext Brussel in het tweede kwartaal van 2006. Dat staat te lezen in de krant L'Echo.

Prodis is een zusterbedrijf van Pharmadeal, een bedrijf dat in 1994 in Eghezee werd opgericht door Philippe Vandiest. Pharmadeal biedt ondersteunende diensten op gebied van medische informatie aan artsen. Prodis werd in 1997 opgericht als divisie van Pharmadeal, met de bedoeling informatiediensten te leveren aan apotheken. Vrij snel kwam daar de verkoop van voorschriftvrije geneesmiddelen en de bijbehorende logistiek bij. Door de snelle groei werd Prodis op 1 november 2002 een onafhankelijk bedrijf met een eigen opslagplaats in Fernelmont en een bijgebouw in Villers-le-Bouillet. Het actieterrein werd in 2002 uitgebreid van Belgiƫ en Luxemburg naar Nederland, waar een dochterbedrijf werd opgericht dat voor de helft in handen is van Prodis en voor de helft van Pharmadeal.

Prodis behaalde in 2004 een winst voor belastingen van 0,2 miljoen euro op een omzet van 11 miljoen euro. Voor 2005 verwacht het bedrijf een winst voor belastingen van 0,5 miljoen euro te behalen op een omzet van 14 miljoen euro. Voor 2006 rekent Prodis op een omzet van 16-17 miljoen euro en een winst voor belastingen van 0,5-1 miljoen.
Comments: Een reactie posten