Europese beurzen in 2006

De Europese beurzen gaan er in 2006 met 6 tot 9 procent op vooruit, voorspelt Michael Sieghart, fondsbeheerder van DWS Invest European Equities. De Europese economie├źn zijn aan de beterhand. De koersen staan laag volgens historische maatstaven. En de bedrijven beschikten zelden over zoveel cash. Het grootste gevaar voor de beurzen is dat de Amerikaanse consument het laat afweten.

'De Europese beurzen trekken zich volgend jaar op aan het herstel van de Europese economie├źn', voorspelt Sieghart. 'Indien in Duitsland en Frankrijk economische hervormingen plaatsvinden, zullen die voor extra stimulansen zorgen. De verwachtingen voor de nieuwe Duitse regering zijn niet hooggespannen. Daarom kan zij positief verrassen.'

'Bovendien hebben de Europese bedrijven vaak herstructureringen achter de rug. Daardoor liggen de marges en de kasstromen op een historisch hoog niveau. Aandelen waren, in vergelijking met obligaties, de voorbije 30 jaar trouwens nooit aantrekkelijker gewaardeerd', verzekert Sieghart.

Bron: De Tijd
Comments: Een reactie posten