Small Caps Finance trekt naar beurs

Small Caps Finance (SCF), de KMO uit Rixensart met als hoofdtaak het begeleiden van andere KMO's naar de Vrije Markt van Euronext Brussel, heeft beursplannen. SCF mikt op een notering in de eerste helft van 2006 op diezelfde Vrije Markt, zei de gedelegeerd bestuurder, Bernard Ruzziconi, aan de zakenkrant L'Echo. Ruzziconi wil 0,5 miljoen euro ophalen.

SCF is oorspronkelijk een filiaal van het Franse Europe Finance et Industrie, een onderneming van Louis Thannberger. Dat is de 'paus' van de Parijse Vrije Markt. Een jaar geleden nam Ruzziconi het roer bij SCF in handen. De man is een grote voorstander van de Brusselse Vrije Markt. Zelfs zijn tegenstanders erkennen volgens L'Echo dat de Vrije Markt er zonder hem niet zou zijn.

Het beurshuis begeleidde al Propharex, Proximedia en Reibel naar de Vrije Markt in Brussel. Later dit jaar volgen nog Sodiplan en Val Saint Lambert. Voor 2006 zijn er ook al meerdere contracten, waaronder EMD, Pharco en Pharmadeal.

Volgens Ruzziconi kan SCF met zijn huidige structuur een tiental dossiers per jaar aan. Maar met het geld van de beursgang kan het bedrijf de lat leggen op 15. De verse middelen moeten dienen om extra personeel aan te werven en nieuwe activiteiten uit te bouwen.

De notering moet voorts helpen bedrijven makkelijker te overtuigen ook de stap te doen naar de beurs. 'Mijn inspanningen zullen meer opleveren als ze de steun krijgen van mijn eigen voorbeeld', meent Bernard Ruzziconi.

SCF verwacht dit jaar een omzet van 0,8 miljoen euro en een nettowinst van 0,1 miljoen. Dat is een sterke groei tegenover 2004, toen sprake was van 0,22 miljoen inkomsten en een winst van 7.000 euro. Voor 2006 verwacht Ruzziconi een omzet tussen 1,2 en 1,5 miljoen. De onderneming is van plan een jaarlijks dividend van zo'n 5 procent uit te keren.
Comments: Een reactie posten