Arcelor verhoogt bod op Dofasco

Het Europese staalconcern Arcelor verhoogt zijn vijandige overnamebod op zijn Canadese sectorgenoot Dofasco tot 63 Canadese dollar per aandeel, volledig in cash. Dat meldt de groep in een persbericht. Daarmee biedt Arcelor meer dan de 61,5 Canadese dollar per aandeel van concurrent ThyssenKrupp.

Het nieuwe bod van Arcelor waardeert de Canadese groep op 4,9 miljard Canadese dollar (3,54 miljard euro). Op 23 november bracht Arcelor een eerste vijandig openbaar overnamebod uit op Dofasco, dat het bedrijf waardeerde op 3,2 miljard euro. De groep bood toen 56 Canadese dollarper aandeel. Op 28 november bracht ThyssenKrupp een vriendelijk tegenbod uit dat 9,8 procent hoger lag, op 61,5 Canadese dollar per aandeel. Met dat bod werd Dofasco gewaardeerd op 4,8 miljard Canadese dollar (3,46 miljard euro).

Arcelor verwacht dat de raad van bestuur van Dofasco zal erkennen dat dit nieuwe bod hoger ligt dan dat van ThyssenKrupp. 'Arcelor staat open voor toenadering door de raad van Dofasco om de overname af te ronden tegen deze aantrekkelijke prijs voor de aandeelhouders van Dofasco', aldus het persbericht. Gedelegeerd bestuurder Guy Dolle van Arcelor herhaalt dat uitbreiding in Noord-Amerika een strategische prioriteit is voor Arcelor.
Comments: Een reactie posten