Domo blaast verkoop chemiepoot af

De chemie- en polymerenpoot van de Domo Groep staat niet langer te koop. De vloerbekledingsgroep Domo blaast de verkoop af omdat de geboden prijs te laag lag. Domo, een van de grootste tapijtgroepen in West-Europa, wil op eigen kracht doorgaan. Dat meldt De Tijd.

In juni kondigde Domo een drastische strategische heroriƫntatie aan. De groep had de zakenbank Lazard de opdracht gegeven een koper te zoeken voor haar chemie- en polymerenpoot. De chemieafdeling, die dit jaar afstevent op een omzet van 600 miljoen euro, was niet alleen de grootste divisie van de groep. Ze was ook de financiƫle sterkhouder, de enige divisie die wezenlijk winst maakte. Van de 75 miljoen euro bedrijfskasstroom die Domo in 2004 realiseerde, kwam het grootste deel van de chemie.

Bij de aankondiging van de verkoop had Filiep Libeert, gedelegeerd bestuurder van Domo, eind 2005 als deadline naar voren geschoven. Vorige week moesten de bindende biedingen binnen zijn en hadden de partijen met wie de groep exclusieve verkooponderhandelingen zou starten, aangewezen moeten worden.

Maar zover is het niet gekomen. De raad van bestuur en de aandeelhouder Jan De Clerck hebben beslist het verkoopproces stop te zetten. 'Door onder meer het cyclisch karakter van de bulkchemie lagen de biedingen minder hoog dan gehoopt', verduidelijkt Libeert. Ook de beter dan verwachte resultaten van Domo speelden mee in de beslissing.

Comments: Een reactie posten