Telindus zet deur open voor tegenbod

Op tijdnet:

Telindus zet letterlijk en figuurlijk de deur open voor tegenbiedingen op het bedrijf. De Leuvense netwerkspecialist opent een 'data room', een ruimte waar zijn boeken ter inzage liggen. Dat schrijft De Tijd. Belgacom, dat een vijandig bod heeft lopen op Telindus, krijgt eveneens toegang tot de documenten. De maatregel is het rechtstreekse gevolg van de belangstelling van industriële en financiële partijen voor een mogelijk tegenbod.

Telindus trof al snel na de melding van Belgacom dat een bod zou worden uitgebracht, voorbereidingen om een 'data room' te openen. Nu is het effectief zo ver. Volgens diverse bronnen heeft dat enkel te maken met het aantreden van potentiële tegenbieders, zoals BT, France Télécom en Getronics.

Het ter beschikking stellen van de documenten is een nieuw teken dat het de witte ridders ernst is en dat de kans op een tegenbod stijgt. Op basis van de financiële en commerciële gegevens van Telindus, kunnen de gegadigden beter de waarde van de onderneming inschatten en hun kansen bij een tegenbod verhogen. Tegenbieders moeten eind volgende week naar buiten komen.

Strikt juridisch hoeft Belgacom geen toegang te krijgen tot de 'data room'. Maar dat gebeurt toch, om alle partijen op gelijke voet te plaatsen. Daardoor krijgt de telecomgroep, die nog voorsprong heeft op andere spelers, extra wapens in handen. Belgacom klaagde er in zijn biedprospectus nog over dat het zich noodgedwongen moest beperken tot publieke informatie over zijn prooi.

Deminor

Intussen roert Deminor, het advieskantoor voor minderheidsaandeelhouders, zich weer in de zaak. Deminor wil dat Telindus zijn informatie over mogelijke tegenbiedingen publiek maakt.

Het kantoor stelde die vraag al aan het bedrijf en klopte per brief ook aan bij de CBFA, de beurswaakhond. Zowel Belgacom als Telindus staat op de beurs.

Deminor baseert zich op het algemene beginsel van gelijke behandeling van alle aandeelhouders en op een bepaling uit de wet op het deugdelijk bestuur dat een bedrijf koersgevoelige of geprivilegieerde informatie meteen bekend moet maken. Voorts verwijst het kantoor naar de overnamewet die zegt dat een doelvennootschap elk nieuw, betekenisvol feit moet vrijgeven.

Comments: Een reactie posten