Umicore

Het aandeel van het Belgische edelemetalenbedrijf Umicore heeft voor het eerst in zijn geschiedenis de kaap van 100 genomen euro. Umicore heeft een mooie rit achter de rug. Begin dit jaar noteerde het aandeel nog op 60 euro, begin 2004 op ongeveer 45 euro. Umicore ontpopte zich de voorbije jaren als een specialist in edele metalen en wordt daarvoor beloond door beleggers.

De voorbije twee jaren heeft Umicore de overname en integratie van Precious Metals Group volledig verteerd, bracht het zijn koperactiviteiten naar de beurs en herstructureerde het zijn zinkafdeling. Momenteel ligt de schuldgraad van de groep op een normaal niveau waardoor Umicore klaar is voor een volgend project.

De resultaten laten niet op zich wachten. Vooral de divisies Precious Metals Products & Catalysts en Precious Metals Services boekten het voorbije jaar uitzonderlijke resultaten. Dit jaar rekent Umicore op een recurrente bedrijfswinst (rebit) aan de bovenkant van het interval 215-235 miljoen euro.

Woensdag nog maakte Umicore bekend dat het zijn blootstelling aan de zinkprijs voor 2007 verder heeft ingedekt tegen aantrekkelijke voorwaarden. Voor 2007 is Umicore nu voor de helft ingedekt tegen een gemiddelde prijs van1.360 euro per ton. Voor 2006 was de groep reeds voor 80 procent ingedekt tegen een gemiddelde termijnprijs van 1.125 euro per ton. Afgaande op dit nieuwe scenario, verhoogde Vanderhaeghen zijn koersdoel tot 102 euro.

Comments: Een reactie posten