Biotechbedrijf Tigenix

Het Leuvense biotechnologiebedrijf Tigenix haalde 16 miljoen euro op bij binnen- en buitenlandse investeerders en overweegt een beursgang in 2007. Tigenix, een spin-off van de Leuvense en Gentse universiteiten, ontwikkelt een therapie voor de behandeling van kraakbeenletsels.

Tigenix ontwikkelde een methode om beschadigd kraakbeen in de knie te herstellen. Beschadigd kraakbeen veroorzaakt gewrichtsproblemen en pijn. Het is ook een van de oorzaken van artrose. Het belangrijkste product van Tigenix, ChondroCelect, zit in de laatste ontwikkelingsfase. Binnen enkele maanden worden de resultaten vrijgegeven. Als alles goed verloopt, komt het product volgend jaar op de markt.

Tigenix startte vorig jaar de zoektocht naar kapitaal om ChondroCelect te lanceren en andere producten te ontwikkelen. Het bedrijf gaat ook een filiaal in New York openen. Tigenix haalde deze week 16 miljoen euro op bij de bestaande en zes nieuwe aandeelhouders. De kapitaalronde blijft nog even open voor andere investeerders, zegt gedelegeerd bestuurder Gil Beyen.

Biotechsector

Na enkele moeilijke jaren voor de biotechsector konden heel wat Belgische biotechbedrijven de afgelopen maanden nieuwe middelen aantrekken. Het beursgenoteerde Innogenetics voerde twee kapitaalverhogingen door. Het Gentse Devgen en het Mechelse Galapagos trokken naar de beurs en haalden tientallen miljoenen euro's op. Het Luikse OncoMethylome Sciences kreeg 15 miljoen euro toegestopt door nieuwe en bestaande aandeelhouders.

Comments: Een reactie posten