Entropia

KBC Private Equity, de durfkapitaalpoot van bankverzekeraar KBC, injecteert 3 miljoen euro in Entropia Networks. Dat is een radiocommunicatiebedrijf uit Oostkamp. Het geld ondersteunt de groei van Entropia en krikt de solvabiliteit op na de zware investeringen van de onderneming. Entropia gaat midden dit jaar ook beginnen met 'paging', een geavanceerde versie van semafonie. Dat meldt De Tijd.

Het snelgroeiende nichebedrijf Entropia Networks biedt spraak- en datadiensten aan via een radiocommunicatienetwerk. Het is de enige speler in ons land die dat doet op commerciële basis. Het Astrid-netwerk, een overheidsinitiatief, heeft vergelijkbare activiteiten maar richt zich enkel tot de hulp- en veiligheidsdiensten. Ook Belgocontrol is in hetzelfde marktsegment actief, maar dat overheidsbedrijf beperkt zijn actieradius tot de luchthaven van Zaventem. Entropia bedient de overheid en privé-bedrijven zoals Securitas en HesseNoordNatie.

Het netwerk van Entropia bestrijkt heel België. Sinds 2004 is de onderneming ook actief in Nederland, waar het net binnenkort ook nationaal dekkend moet zijn. Het netwerk telt 149 zendmasten. Entropia bouwde vorig jaar 80 nieuwe masten in Nederland, een investering van 4,7 miljoen euro.
Comments: Een reactie posten