Keyware

Het Brusselse technologiebedrijf Keyware Technologies onderhandelt met twee Amerikaanse fondsen over een aanzienlijke cashinjectie. Het bedrijf werkt ook aan een omgekeerde aandelensplit van tien in een. In de toekomst sluit Keyware een fusie met een andere speler niet uit. Dat zegt gedelegeerd bestuurder Stephane Vandervelde maandag in een gesprek met De Tijd.

'Om te groeien, hebben we middelen nodig', verklaart Vandervelde de onderhandelingen met de Amerikaanse fondsen. Centraal in de strategie van Keyware staan toepassingen voor betaalterminals. Daarnaast is het bedrijf ook actief als integrator in biometrische verificatie. Dat is de identificatie van personen op basis van unieke persoonskenmerken zoals vingerafdrukken.

Keyware verkoopt jaarlijks 6.000 tot 7.000 terminals. Vanaf dit jaar moeten dat er meer dan 10.000 zijn. Marktleider Banksys verkoopt er ruim 150.000. Keyware wil de concurrentie met Banksys nog opdrijven. Vanaf 2007 zal Keyware ook actief worden in de autorisatie van debetkaartverrichtingen. 'Banksys heeft die markt gedurende jaren afgeschermd. Voor betalingen met buitenlandse debetkaarten via de Maestro-functie is de markt al opengebroken, voor betalingen via MisterCash/Bancontact niet', zet Vandervelde in De Tijd.

De gedelegeerd bestuurder voorspelt dat 2006 een rendabel jaar wordt voor Keyware. In de tweede helft van 2005 kon Keyware voor het eerst een nettowinst in de boeken schrijven.

Voor de toekomst ziet Vandervelde drie opties. 'Ofwel doen we voort zoals we bezig zijn. Een tweede mogelijkheid is dat we ons opsplitsen in twee entiteiten, een voor de terminal- en een voor de andere activiteiten, en dan een van die entiteiten verkopen. Een derde optie is fuseren met een andere speler.' Vooral de twee laatste opties worden bekeken. In afwachting werkt Keyware aan een omgekeerde aandelensplit van tien in een.
Comments: Een reactie posten