Pfizer

Pfizer steeg maandag met 7,71 procent. Deze stijging was te wijten aan het winnen van een rechtszaak over een Lipitor patent.

Een Amerikaanse rechter bevestigde de geldigheid van de Lipitor-patenten. Daardoor moet het Indische Ranbaxy opletten dat de patenten van Lipitor niet geschaad worden als het doorgaat met de productie van de generische versie van het medicijn tegen cholesterol.

Voor Pfizer is dat schitterend nieuws, omdat het ongeveer 30 % van zijn winst uit verkopen haalt van Lipitor.

Het management kan nu terug volop werk maken van investeringen in de verkoop van Lipitor. Daarnaast kan het zich ook verder focussen op het verder aanvullen van de productportefeuille en het onwikkelen van nieuwe geneesmiddelen.

De volgende Lipitor-uitdaging komt er al aan midden volgend jaar. Dan vervalt het patent van de grootste Lipitor-concurrent, Zocor van Merck. Goedkopere Zocor-generieken komen dan naar de markt en de vraag is hoe Lipitor-gebruikers daarop zullen reageren.

De waardering van Pfizer kan als zeer aantrekkelijk beschouwd worden (KW’2006=12). We kunnen ons de volgende dagen aan wat adviesverhogingen verwachten.
Comments: Een reactie posten