Arcelor: bod in cash

Guy Dollé, CEO van staalreus Arcelor, wil een overnamebod van Mittal alleen in overweging nemen als dat in cash wordt uitgebracht. Dat zei Dollé bij een toelichting van de jaarcijfers van Arcelor. Over hoe hoog dat bod moet zijn, zei Dollé niets.
Volgens Dollé zijn de huidige Arcelor-aandeelhouders niet van plan om in te gaan op het overnamebod van Mittal. Hij denkt ook dat een overname door Mittal alleen maar in het nadeel van de aandeelhouders en de staalmarkt zou zijn.

Dollé kondigde voorts aan dat de groep zijn aandeelhouders begin maart zou contacteren om hen te tonen wat hun voordelen zijn als ze Arcelor-aandeelhouder blijven. Daarom raadt de groep zijn aandeelhouders aan nog geen beslissing te nemen voor ze de goede cijfers over het voorbije jaar goed onder ogen gekregen hebben.

De Luxemburgse beurstoezichthouder heeft donderdag de belangrijkste voorwaarden van het overnamebod van Mittal Steel op Arcelor bekendgemaakt. Daarin wordt niks gezegd over de plannen van Mittal met betrekking tot de voortzetting van de activiteiten van Arcelor, waardoor de Luxemburgse commissie de aandeelhouders ook aanraadt om voorlopig nog geen beslissing te nemen.

In een reactie op de goede jaarresultaten die Arcelor donderdag voorstelde, liet Mittal Steel weten ,,geen reden te zien om de voorwaarden van het overnamebod aan te passen'', omdat de resultaten in lijn liggen met de verwachtingen. Mittal blijft erbij dat een samensmelting tussen beide groepen een positieve zaak zou zijn voor de aandeelhouders.

Sinds Arcelor het overnamebod van Mittal eind januari verwierp levert Arcelor strijd om zijn aandeelhouders ervan te overtuigen hun aandelen niet te verkopen. Lakshmi Mittal, de Indiase topman van Mittal, ontplooide de voorbije weken een heus charme-offensief gericht op de Europese aandeelhouders, zodat die geneigd zouden zijn om hun aandelen aan Mittal te verkopen.
Comments: Een reactie posten