Biotech op Brusselse beurs

De slechte beursjaren lijken voor de biotechnologiesector achter de rug. Na de succesvolle beursintroducties van Galapagos en Devgen staat een nieuwe generatie biotechbedrijven klaar om een beursgang op Euronext Brussel te wagen. Risicovolle beleggingen in biotechbeloftes schrikken investeerders niet meer af, zeggen bankiers.

Amper enkele weken na de beursplannen van het Gentse Cropdesign lekte uit dat het Frans-Belgische Diatos aan een notering werkt. Diatos, met vestiging in Leuven, wil eind mei of juni op Euronext Parijs en misschien ook in Brussel noteren. Vorige week vrijdag kwam het Waalse OncoMethylome Sciences (OMS), met een Leuvense dochter, ook op het lijstje van beurskandidaten in de biotechsector. De specialist in kankeropsporing zou, volgens De Standaard, zijn beursplannen versnellen en in het tweede kwartaal naar Euronext Brussel trekken.

Daardoor dreigen de biotechbedrijven elkaar voor de voeten te lopen in de race naar een beursnotering. Cropdesign mikt op een Brusselse beursnotering in juni en vreest de beursplannen van anderen niet. 'Volgens de banken is er zeer veel vraag naar groeiaandelen. Er zal wel wat concurrentie zijn, maar investeerders willen ook diversifiëren', zegt Johan Cardoen, de gedelegeerd bestuurder van Cropdesign. Het plantenbiotechbedrijf kan met de opbrengst van een beursgang zijn actieterrein uitbreiden van maïs en rijst naar energiegewassen.
Comments:
Get any Desired College Degree, In less then 2 weeks.

Call this number now 24 hours a day 7 days a week (413) 208-3069

Get these Degrees NOW!!!

"BA", "BSc", "MA", "MSc", "MBA", "PHD",

Get everything within 2 weeks.
100% verifiable, this is a real deal

Act now you owe it to your future.

(413) 208-3069 call now 24 hours a day, 7 days a week.
 
Een reactie posten