Groeimarkten

De Amerikaanse president, George W. Bush, vormt voor de groeimarkten het belangrijkste risico. Het oplopende begrotingstekort in de VS en de dure bezettng van Irak driijven de rente op en brengen de groei van de wereldeconomie in gevaar. En het Amerikaanse anti-immigratiebeleid dreigt Mexico in een crisis te storten. Dat stelt Mark Mobius, de invloedrijkste groeimarktstrateeg ter wereld.

Mark Mobius was afgelopen week een opgemerkte gast tijdens de jaarlijkse beleggersconferentie van de vermogensbeheerder Franklin Templeton in Berlijn. Mobius, de beheerder van de groeimarktfondsen van Templeton, volgt al dertig jaar de ontluikende markten in Aziƫ en elders in de wereld. Hij staat bijgevolg te boek als de invloedrijkste groeimarktstrateeg ter wereld.

Dat Mobius flink wat aandacht kreeg, mag niet verbazen: groeimarkten waren de voorbije paar weken allerminst een lucratieve belegging. Turkse aandelen verloren op enkele weken tijd 25 procent, de Zuid-Koreaanse beurs plofte 10 procent lager, die van Rusland 26 procent en die van India 14 procent.
Comments: Een reactie posten