Roularta en Express Expansion

Roularta bevestigt in een persbericht dat het het Franse tijdschriftenconcern Groupe Express Expansion volledig wil overnemen. Voor eind deze maand zouden de onderhandelingen met Socpresse, een dochter van Groupe Industriel Marcel Dassault (GIMD), afgerond kunnen worden.
Volgens ceo Rik De Nolf zal Roularta de overname met bankschulden financieren. 'Er wordt niet gedacht aan een kapitaalverhoging', aldus De Nolf aan het persagentschap Tijd-Nieuwslijn. Roularta betaalt ongeveer EUR 140 miljoen voor het 65%-belang. 'De prijs is ongewijzigd gebleven vergeleken met eind vorig jaar: we betalen 65% van EUR 182 miljoen voor de aandelen en 65% van EUR 30 miljoen voor schulden die we mee overnemen. Daar komen nog wat kosten bij.'

Zo snel mogelijk

Roularta wil vóór 25 juni de nodige due diligence-oefeningen doen. Voor de overname definitief goedgekeurd wordt, moet het project voorgelegd worden aan de personeelsafvaardiging van Groupe Express Expansion, en moeten de mededingingsautoriteiten hun akkoord geven.

Met het bericht bevestigt Roularta het bericht van maandag in de Franse krant Les Echos. Roularta nam in november vorig jaar al 35% over van Groupe Express Expansion, en had al langer bekendgemaakt de Franse groep volledig over te willen nemen. De tweede fase was pas voor eind 2007 gepland, en komt dus sneller dan verwacht. 'Wij zijn altijd vragende partij geweest om de volledige overname zo snel mogelijk af te ronden. Enkele weken geleden hebben we een signaal gekregen dat er niet meer gewacht moest worden', aldus De Nolf.

Roularta en Groupe Express Expansion werken al geruime tijd samen in het kader van Le Vif/L'Express, het Belgische Franstalige nieuwsmagazine en van de Franse cluster voor lifestyle- en decomagazines Cote Maisons (Cote Sud, Ouest en Est, Maison Magazine, Maison Francaise). Groupe Express Expansion omvat naast het weekblad L'Express verder de maandbladen L'Expansion, L'Entreprise, Mieux Vivre Votre Argent, Lire, Classica en L'Etudiant.

Door de sneller dan verwachte afronding van de overname zouden nieuwe geruchten de kop op kunnen steken over de verkoop door Roularta van het 50%-belang in de Vlaamse Mediamaatschappij. 'We bevestigen onze strategie, ook in het audiovisuele luik', herhaalt Rik De Nolf. 'Vorig jaar hebben we alles financieel al geregeld voor de volledige overname van de groep Express Expansion en we zijn tevreden met de financiering via bankschulden.'
Comments: Een reactie posten