Beleggers wachten op Amerikaans inflatiecijfer

De Europese effectenbeurzen lieten woensdagochtend een verdeeld beeld zien. Beleggers zijn in afwachting van een belangrijk Amerikaans macro-economisch cijfer, de consumentenprijzen over juli.

Na ongeveer drie kwartier handel noteerde de AEX-index in Amsterdam 0,2 punten, ofwel 0,04 procent, lager op 461,11 punten. De MidKap-index schreef 3 punten, ofwel 0,5 procent, bij op 576,59 punten. De FTSE-100 in Londen noteerde een verlies van 0,2 procent, terwijl de beurzen in Frankfurt en Parijs marginaal hoger koersten.

De automatiseerder Getronics was met een plus van 1,3 procent de grootste stijger in de AEX-index. Ook op dinsdag was het fonds in de hoogste regionen te vinden, na de recente afstraffing waarbij het aandeel ruim 30 procent minder waard werd.

Het elektronicaconcern Philips maakte voor de opening van de beurs bekend dat het onderdeel ETG verkocht wordt aan de VDL Groep. Philips verwacht een kleine boekwinst op de transactie. Philips koerste 0,2 procent in de min.

ABN Amro stond in de belangstelling nadat ING een koopaanbeveling voor het aandeel had gegeven. ABN Amro stond 0,4 procent hoger.

In de MidKap-index was opnieuw een flinke koerswinst weggelegd voor de biotechbedrijven Crucell en Pharming. Dinsdag profiteerden de fondsen van speculatie op de aanstaande goedkeuring van de Wereldgezondheidsorganisatie voor een product van Berna Biotech. Dit bedrijf werd begin dit jaar overgenomen door Crucell. Pharming steeg 1,4 procent, Crucell 2,9 procent.

De IT-dienstverlener Ordina was de sterkste stijger onder de middelgrote fondsen na een adviesverhoging van Rabo Securities. Volgens de bank kan Ordina voorlopig beter blijven presteren dan de markt. Ordina won 3,3 procent.

De euro noteerde 1,2790 dollar in vergelijking met 1,2735 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag.

Comments: Een reactie posten